Home    Brochure    Presentatie    Werkenbij    LinkedIn    Contact    Algemene voorwaarden   Lift:

Voor een klant hebben we in zijn woning een liftsturing gemaakt voor een kleine goederenlift tussen twee verdiepingen. De lift wordt aangedreven door een lineair motor. Voor de beveiliging hebben we op elke deur dubbele magneetcontacten gezet die zowel de besturing als de motor onderbreken als de deur wordt geopend. Voor de besturing van de motor hebben we een Siemens plc gebruikt en daar de programmering in geschreven wat de motor wanneer moet doen. Aan de plc hebben we nog een KNX gateway gekoppeld zodat de bewoner de lift ook met het domotica systeem wat we daar hebben aangelegd kan besturen.
Programmeren:

Niet alleen het programmeren van PLCs en KNX.
Ook PHP en javascript wat op internet wordt gebruikt heb ik redelijk wat ervaring mee. Ik zelf mn eigen app gebouwd om zeer eenvoudig mijn rittenregistratie bij te houden en later een app voor mn gewerkte uren. Inmiddels zijn deze apps ook weer gekoppeld waardoor de rittenadministratie 99% automatisch is geworden. Mn grootste project is een app die ik heb gebouwd voor een groot bedrijf waarin het hele machine park en de planning van het onderhoud en het storingsregister kan worden bijgehouden.
Wachtwoordgenerator:

Veel installateurs gebruiken standaard wachtwoorden voor hun klanten. Voor de wachtwoorden en codes die wij voor onze klanten nodig hebben om accounts aan te maken en apparatuur te beveiligen hebben we een unieke wachtwoordgenerator ontwikkeld. De generator zelf staat online, maar is beveiligd met een wachtwoord. Voor elke medewerker kunnen we een account aanmaken en weer verwijderen. Om vervolgens de wachtwoorden te genereren moet je eerst de klant gegevens invullen en zo genereert de wachtwoordgenerator steeds dezelfde wachtwoorden en codes voor een klant. Zo hebben we voor elke klant unieke wachtwoorden en codes, maar hoeven we ze nergens op te slaan en kunnen ze dus ook niet kunnen uit lekken.
En als we een project ooit over zouden moeten dragen aan een andere installateur dan hoeven we dus niet ons standaard wachtwoord op te geven, maar alleen wat voor die installatie is gegenereerd.
WiFi:

Het bouwen van stabiele netwerken tbv machines of kantooromgeving is belangrijk voor het functioneren. WiFi is daarbij nog vaak de zwakste schakel. Vooral thuis, maar ook op kantoren zien we regelmatig dat dit zeer te wensen over laat. Sinds twee jaar hebben we de UniFi lijn omarmd en inmiddels al aardig wat tevreden klanten hiermee uitgerust. Met de UniFi apparatuur creren we een stabiel dekkend WiFi netwerk op elke locatie, bouwen we bedraad netwerk, gasten netwerk, straalverbindingen en vpn verbindingen.
Alle apparaten worden beheerd in n omgeving. Waar dit in eerste instantie nog lokaal of op een laptop moest gebeuren hebben wij sinds twee weken onze eigen cloudservice draaien waarin we al onze klanten beheren. Dit maakt het niet alleen makkelijker om te beheren, maar ook in geval van storingen kunnen we direct zien waar het mis gaat.
NEN3140 keuringen:

Wet en regelgeving wordt steeds meer een issue en al menig verzekeringsmaatschappij heeft een keuringsrapport van ons mogen ontvangen. Met onze kennis en meetapparatuur kunnen we niet alleen storingen vinden, maar ook storingen voorkomen. Onze NEN 3140 inspectie is een uitgebreide inspectie die voorziet in zowel de vraag van de brandverzekering als de arbo ivm personeelsveiligheid.
De NEN 3140 vereist dat er een installatieverantwoordelijke is en een inspectieplan word gemaakt. Je kunt je voorstellen dat bijvoorbeeld een kapper hier geen kaas van heeft gegeten. In zon geval kunnen wij hierin voorzien en iemand van a tot z begeleiden om zo toch aan alle voorwaarden te kunnen voldoen.
Klimaat:

Klimaatsturing is iets waar we ook sterk in zijn. Het koppelen van systemen en vooral het inregelen er van is een specialisme. Comfortabel, maar niet een groot verbruik. Kosten en milieu spelen hierin een grote rol. Afgelopen jaar hebben wij in de dansschool in Hoorn het sterk verouderde verwarmingssysteem en het ventilatiesysteem met 5 man flink onder handen genomen.
We hebben waterzijdige aanpassingen laten maken, 400 meter leiding gesoleerd, alle convectoren schoongemaakt, gevelkleppen gereviseerd, filters vervangen, aanwezigheidsdetectie gemaakt in alle ruimtes, traploze regeling voor de convectoren en alle systemen met elkaar gekoppeld waardoor een modern airconditioning systeem is ontstaan zonder een hele nieuwe installatie te hoeven bouwen.
De besturing wordt gedaan door een 2 LOGO plcs die middels netwerk met elkaar gekoppeld zijn.
Middels de LOGO interface hebben we een app geprogrammeerd waarop de gebruiker per ruimte en situatie de temperatuur kan uitlezen en instellen. Voor de gebruikers hebben we zelf een gebruiksaanwijzing geschreven.
Comfitech Bernhardstraat 10 Avenhorn
Chiel Bos +31645 646 525
Rinus Davidse +31610 735 598